Osobní bankrot

14.10.2016 17:05

Přerostly Vám dluhy přes hlavu?
Hrozí Vám exekuce a už nemáte čím ručit?
Jste nuceni do prodeje vlastního domova?
Jste zaměstnaní a Vaše dluhy nevznikly podnikatelskou činností?
Potom zvažte nad vyhlášením osobního bankrotu. Uděláme maximum, abyste se zbavili se až 70 % veškerých dluhů podle insolvenčního zákona a začali tak cestu k „lepším zítřkům“.

O oddlužení fyzické osoby může žádat každý, kdo:

je občan ČR starší 18 let.
má více než dva věřitele.
má půjčky po splatnosti více než 1 měsíc.
má čistý trestní rejstřík.
má pravidelný měsíční příjem – renta, mzda, důchod atd.
má dluhy, které neplynou z podnikání.
Jak probíhá oddlužení fyzické osoby? Kdy a proč by se měl dlužník rozhodnout pro oddlužení?

Oddlužení fyzické osoby = osobní bankrot je určen pouze pro „dlužníka spotřebitele“. Je nutné mít své peněžité závazky 30 dnů a více po lhůtě splatnosti. Tyto závazky nejste schopni plnit a stanete se tak platebně neschopnými. Pokud nejste schopni plnit své závazky a zároveň se nerozhodnete včas pro osobní bankrot, mohou po Vás stávající věřitelé vymáhat své peníze různými způsoby. Většina z nich Vám může poměrně výrazným způsobem znepřijemnit život.

Může Vám být zabaven (exekuován) veškerý majetek, který nezbytně potřebujete k uspokojování potřeb svých a své rodiny. Exekucí bývá často postižen byt, dům, ale také veškeré příjmy dlužníka po odečtení základní stanovené částky určené pro „přežití“ (a to včetně důchodu apod.). Věřitelé si u zesplatněných závazků (pokud nedojde k okamžité úhradě dluhu) účtují často nadměrné sankční poplatky a náklady na exekuci jsou také velmi vysoké. Z těchto hrozeb se ve finále může v nejhorším případě stát, že skončíte bez nemovitého a movitého majetku odsouzení k „doživotnímu“ splácení svých závazků.

Z profesionálního hlediska a to zcela zdarma a nezávazně, posoudíme Vaši situaci. Pokud to bude možné, doporučíme vhodné řešení pomocí kvalitního financování. V případě, že to možné nebude, vyřídíme za Vás osobní bankrot bez starostí!
Shrnutí:

oddlužení fyzické nepodnikající osoby
dluhy nesmí plynout z podnikání
musíte mít více než 2 věřitele
musíte mít pravidelný měsíční příjem
nepřijdete o střechu nad hlavou

Kromě vyhlídky na odpuštění zbytku dluhů po pětiletém splácení, má osobní bankrot ještě jednu výhodu: exekuce je zastavena, vymáhání končí, dluhy přestávají růst. A nové dělat nesmíte.

Abyste mohli na vyhlášení osobního bankrotu pomýšlet, je nutné splňovat několik podmínek. Nejdůležitější je být schopný během pěti let splatit alespoň třetinu dluhů. Což nepůjde bez stálého příjmu. Další předpoklad: máte závazky aspoň ke dvěma různým věřitelům, jste v prodlení přes třicet dní a nejste schopni dál splácet. Jestli jste v maléru kvůli jedinému dluhu k jednomu věřiteli, soud oddlužení nepovolí.

Pro osoby samostatně výdělečně činné je podmínek víc – oddlužení soud povolí jen, když budou souhlasit věřitelé, jejichž pohledávky vznikly z vaší podnikatelské činnosti. Další možností, kdy může živnostník na oddlužení dosáhnout (i bez souhlasu věřitelů) je, že jde o pohledávky, které se nepodařilo uspokojit v přecházejícím insolvenčním řízení, ve kterém soud zrušil konkurz pro nedostatek majetku dlužníka.


Nebankovní půjčky, exekuce 2015